BUG:Incorrect link in Search Helps

Page 1 of 1 (7 items)
This post has 6 Replies | 0 Followers

Posts 10791
Forum MVP
Jack Caviness | Forum Activity | Posted: Sun, Jul 26 2015 3:20 AM

Logos 6.5 Beta 3; Mac OS 10.10.4

In the Search panel with the search field empty, clicking on Logos Help should take the user to the Search section of the Logos Help resource. However, it only opens the help resource to its title page.

Note that the Wiki link works as expected.

Posts 23635
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Sun, Jul 26 2015 5:09 AM

Hi Jack

Jack Caviness:
However, it only opens the help resource to its title page.

On Windows it seems to open the resource to the last opened page.

Are you able to check whether that is the same on Mac?

Graham

Posts 10791
Forum MVP
Jack Caviness | Forum Activity | Replied: Sun, Jul 26 2015 1:25 PM

Graham Criddle:

Jack Caviness:
However, it only opens the help resource to its title page.

On Windows it seems to open the resource to the last opened page.

Thanks for checking.

Yes, it is the same in the Mac version, but that is also not the expected behavior. This is also a change in previous behavior.

I discovered this bug while going through John Falahee's video #76 Basic Search:Introduction. Unfortunately, Safari does not provide a time marker, but near the end of the video, he clicks the Logos Help link with opens to the Basic Search article. Don't know which version of L6 John is using, but this reveals that one of the updates broke this link.

If someone is confuse concerning the Basic Search feature, a broken link such as this will only serve to further confuse him. Note that the Wiki link opens to the correct position.

Somewhat different from the originally reported problem, but a bug none-the-less.

Posts 23635
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Sun, Jul 26 2015 2:46 PM

Jack Caviness:

Somewhat different from the originally reported problem, but a bug none-the-less.

Totally agree, just wanted to clarify

Posts 1258
LogosEmployee
Dylan Rondeau | Forum Activity | Replied: Mon, Jul 27 2015 8:43 AM

I'll make a case for this.

When we republished and updated the Help a month or two ago, we consolidated all of the Search articles from e.g. "Basic Search Panel" & "Basic Search Options" into a single "Basic Search" article. Looks like we didn't update these links after we did that.

Dylan Rondeau, Software Tester

Enable Logging: Mac | Windows (Right-click "Save As...")

Posts 10791
Forum MVP
Jack Caviness | Forum Activity | Replied: Tue, Jul 28 2015 12:23 PM

Dylan Rondeau:
Looks like we didn't update these links after we did that.

Thank you

Posts 1471
Angela Murashov | Forum Activity | Replied: Mon, Aug 3 2015 2:47 PM

Dylan Rondeau:
I'll make a case for this.

This should be fixed in 6.5 RC1. 

Page 1 of 1 (7 items) | RSS