Smart Tags for Logos version 6.7

Page 1 of 3 (49 items) 1 2 3 Next >
This post has 48 Replies | 5 Followers

Posts 7
James M. Haning | Forum Activity | Posted: Tue, Nov 3 2015 11:05 AM

Is anyone having issues with Smart Tags on Office 2013 and Logos Version 6.7?  It had been working for me until today (Nov 3, 2015).  Now it is no longer an add-in option for me to use.  It has completely disappeared from Word.

Posts 143
T.P. Johnston | Forum Activity | Replied: Tue, Nov 3 2015 11:17 AM

Yes, James, I've got the exact same problem, except with Office 2010. Once again a Logos update has resulted in the loss of Smart Tags. This makes the nth time this has occurred. I'm suspecting the problem has to do with the fact that Logos moved the SmartTags dll to a different folder, and we would have to manually fix it, but so far I've not been able to fix it. Perhaps someone can help us! I posted earlier today about this under an older thread from the last time this occurred with Logos 6.3.

Posts 143
T.P. Johnston | Forum Activity | Replied: Tue, Nov 3 2015 11:53 AM

For anyone who may be able to help, I tried running the command regsvr32 %LOCALAPPDATA%\Logos4\System\L4SmrtTg.dll  since the L4SmrtTg.dll is now located back in the System folder in Logos 6.7, but I get an error message indicating that the User module did not load and could not be found, but the path shown is absolutely the correct one--in other words I find the L4SmrtTg.dll is found in the System folder of the appropriate User pathway.

Posts 7
James M. Haning | Forum Activity | Replied: Tue, Nov 3 2015 12:09 PM

T.P., try running this command with the command prompt (admin): regsvr32 %LOCALAPPDATA%\Logos\System\L4SmrtTg.dll.  You'll notice that I removed the number "4" after "Logos."  After doing this, it seems to work (for now).

Posts 143
T.P. Johnston | Forum Activity | Replied: Tue, Nov 3 2015 12:34 PM

Glad it worked for you, James. I still get the same error message as before when I try it. Thanks for the information, though!

Posts 25199
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Wed, Nov 4 2015 3:53 AM

T.P. Johnston:
Glad it worked for you, James. I still get the same error message as before when I try it.

Try repairing Logos Bible Software in Control Panel >> Programs and Features i.e right click the program name and choose Repair.

Dave
===

Windows 10 & Android 8

Posts 143
T.P. Johnston | Forum Activity | Replied: Wed, Nov 4 2015 4:38 AM

Ah, Dave! You're a genius. The repair Logos worked! Many, many thanks. You are a great blessing to many on the forums, and I know I'm not the only one who appreciates your help!

Posts 5
Cafebez | Forum Activity | Replied: Wed, Nov 4 2015 1:01 PM

I was finishing off tonight's work and found that I had no Smart Tag option - and then I came across your Post and it worked (Office 2007). Thanks !!!

Posts 3676
BillS | Forum Activity | Replied: Wed, Nov 4 2015 4:10 PM

Dave Hooton:

Try repairing Logos Bible Software in Control Panel >> Programs and Features i.e right click the program name and choose Repair.

Mine was broken, too. Reported in the 6.7 thread that I tried this tip, but ended up having to re-register the software. It's working again.

Good job otherwise on the update.

Grace & Peace,
Bill


Asus GF63 8RD, I-7 8850H, 32GB RAM, 1TB SSD, 2TB HDD, NVIDIA GTX 1050Max
Samsung S9+, 64GB
Fire 10HD 64GB 7th Gen

Posts 143
T.P. Johnston | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2015 7:34 AM

The Repair solution worked yesterday and SmartTags began to function properly. However, when I start Logos and Word today, SmartTags are gone again. Tried running the Repair again, but to no avail. Also tried registering again, but that fails also with the same error message as before.

Posts 3676
BillS | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2015 8:46 AM

T.P. Johnston:

The Repair solution worked yesterday and SmartTags began to function properly. However, when I start Logos and Word today, SmartTags are gone again. Tried running the Repair again, but to no avail. Also tried registering again, but that fails also with the same error message as before.

I began to wonder if mine is stable so I shut everything down & rebooted... still works.

Here's a copy of the contents of my SmrtTag.bat file. It helps me not have to remember all the commands & also not to forget to navigate to the directory with the dll in it before executing the commands. Any time Logos changes the directories where Logos.exe & L4SmrtTg.dll are located, I just update the bat file & change the two directory names to the new directory names. For your machine, just substitute your user name for "YOUR_USER_NAME".

CD C:\Users\YOUR_USER_NAME\AppData\Local\Logos5\
Logos.exe /register
CD C:\Users\YOUR_USER_NAME\AppData\Local\Logos5\System
regsvr32 L4SmrtTg.dll
CD C:\users\YOUR_USER_NAME

Hope this helps.

Grace & Peace,
Bill


Asus GF63 8RD, I-7 8850H, 32GB RAM, 1TB SSD, 2TB HDD, NVIDIA GTX 1050Max
Samsung S9+, 64GB
Fire 10HD 64GB 7th Gen

Posts 143
T.P. Johnston | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2015 9:59 AM

Thanks so much, Bill, your batch file with appropriate changes worked! I'll be saving that information for sure!

Posts 8
Linda Snyder | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2015 11:26 AM

I need help too! I have tried all the steps above to no avail. I don't have a Logos 5 folder mine is Logos 4 or plain Logos.  I have added the folder \system\ to logos4 an installed L4smrtg,dll there. I am at a loss as to what to do. My wife, who uses this program is ready to quite using Logos because of this Smart tag mess.

Posts 25199
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2015 1:24 PM

Linda Snyder:
I need help too? I have tried all the steps above to no avail. I don't have a Logos 5 folder mine is Logos 4 or plain Logos.  I have added the folder \system\ to logos4 an installed L4smrtg,dll there.

Please state exactly the command you have tried  or provide a screen shot of the Command Prompt window.

If you type %LOCALAPPDATA% into Windows File Explorer it will show you the name of the Logos folder e.g. \Logos4, \Logos5 or \Logos.

Dave
===

Windows 10 & Android 8

Posts 8
Linda Snyder | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2015 2:44 PM

I have run in the CMD prompt these commands:

C:\Users\Linda>CD C:\Users\Linda\AppData\Local\Logos4\Logos.exe /register

(this one does not work)

The system cannot find the path specified.

 C:\Users\Linda>CD C:\Users\Linda\AppData\Local\Logos4\Logos.exe/register

The system cannot find the path specified.

 C:\Users\Linda>

 CD C:\Users\Linda\AppData\Local\Logos4\System

regsvr32 L4SmrtTg.dll

(DllregisterSever in L4SmrtTg.dll succeeded) 

Could my problem be that I have two different Folders for Logos (Logos4 and Logos) The logos.exe file is in the Logos folder?

I have gone to Control panel, programs  and features, and tried to repair the  Logos install.

 Thanks for taking the time to help. Don S.

Posts 25199
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2015 3:24 PM

Linda Snyder:

 CD C:\Users\Linda\AppData\Local\Logos4\System

regsvr32 L4SmrtTg.dll

(DllregisterSever in L4SmrtTg.dll succeeded) 

This shows that your Logos folder is called Logos4. So the first command should be

C:\Users\Linda\AppData\Local\Logos4\Logos.exe /register

Dave
===

Windows 10 & Android 8

Posts 3
Bill McVicker | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2015 3:45 PM

Thank you!  The Bat file worked great in Windows 10 and Word 2016... I used the LOGOS directory version... it was newer and bigger!  and now I've saved that bat file where I can get it... Thank you again! Bill

Posts 8
Linda Snyder | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2015 4:06 PM

I just did what you suggested. It says "the system cannot find the path specified." I don't remember how to make a Bat file. If you could walk me through this, maybe that will work. Thanks for your help. My wife is frantic to get this working again, and disgusted that no one at Logos seemed to care when she called them earlier. Don

Posts 3
Bill McVicker | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2015 4:38 PM

Here's what I did... Make sure you are out of Word and Logos

1) Open file explorer... In the left hand side you should see a Documents or My Documents selection (depending on the OS your using) click on it

2) This should take you to your documents directory... now on the right hand side you should see all your documents... in the white space between your documents.  Right click and chose new and select the option "Text Document"  When you do that it should create a new document called "New Text Document.txt" (make sure you can see that it ends in .txt)

3) Highlight it all (including the .txt) and replace it with SmrtTag.bat <press enter>  Windows will pop a warning saying if you change a file name extension the file may be unusable ... are you sure... click YES

4) now you should have a .bat file... right click on it and type edit

5) this should open notepad cut and paste the following in:

CD C:\Users\Linda\AppData\Local\Logos\
Logos.exe /register
CD C:\Users\Linda\AppData\Local\Logos\System
regsvr32 L4SmrtTg.dll
CD C:\users\Linda

6) Substitute logos4 for logos if it doesn't work with Logos

7) SAVE this Bat

8) right click on the .Bat file you just created and select... "Run as Administrator"

9) Start up Logos

10) Start up Word and try it

Hope this helps,

(A different Bill)

Posts 8
Linda Snyder | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2015 6:06 PM

I followed all the directions, created the bat file. Now when I am in Word and right click on a scripture reference the Logos 5 smart tag option is completely missing. Any other ideas?

Page 1 of 3 (49 items) 1 2 3 Next > | RSS