Bug: Passage Guide Causes Logos to Shut Down

Page 1 of 1 (7 items)
This post has 6 Replies | 0 Followers

Posts 73
Bill Bougie | Forum Activity | Posted: Sat, Apr 24 2010 4:53 AM

When I run the Passage Guide from either the Home Page or a Layout, Logos will shut down.

Log files attached.

7536.Logos4.log

0285.Logos4Crash.txt

0383.Logos4Indexer.log

Thanks

 

 

Posts 27257
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Sat, Apr 24 2010 5:17 PM

Bill

Do you use a Custom Guide or do you use the one under the heading Bible Study Guides?

I'd like you to delete any custom guide and build a new one.

  • To delete right click the guide and select "delete".
  • Open the standard PG and select "Edit guide template" from the drop-down menu under the icon on the left.
  • Give it a name in place of "Copy of Passage Guide"  eg. My Passage Guide
  • Remove sections you don't want
  • Close the Edit template and run the PG

Delete further sections as necessary until it stops crashing. Let me know which section is causing the crash.

Dave
===

Windows 11 & Android 8

Posts 73
Bill Bougie | Forum Activity | Replied: Sun, Apr 25 2010 5:39 AM

Thanks Dave.

Per your advice, here's what I did:

  • Deleted and then created a new "My Passage Guide"
  • Started from the bottom of the list and deleted the ".com" (sermon.com, etc) options
  • Generated "My PG" and it worked fine

This where things got a little strange:

  • ran the the standard PG, and surprisingly it also ran fine with no crash
  • ran "My PG" again and it crashed all of Windows 7 (actually received the "Blue Screen" and Windows 7 shut down)
  • after re-start, ran the standard PG again and this time it crashed
  • I received a warning that my MS Security Essentials Anti-Virus software had been disabled.
  • ran the standard PG, and again all seems fine, no crash.  

All seems fine now.  I'm not sure if removing the ".com" options is a clue to the problem or if the AV message is related.  I only got as far as removing those options.  But after adding them back in, it ran fine.  Very strange.

Posts 27257
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Sun, Apr 25 2010 7:40 AM

Please upload the crash logs.

Is MS Security Essentials Anti-Virus now running normally?  If necessary you can use Settings | Excluded Files & Locations to stop it scanning the Logos4 folder.

The .com options were fine looking at your earlier log.

Dave
===

Windows 11 & Android 8

Posts 73
Bill Bougie | Forum Activity | Replied: Sun, Apr 25 2010 1:39 PM

Dave,

Attached are new log files.  The first time I ran PG, it worked.  Second time it crashed.

Thanks for your help on this.

Bill

3730.Logos4Crash.txt

30415.Logos4.log 

 

Posts 27257
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Sun, Apr 25 2010 2:43 PM

Thanks for those logs, Bill.

Is PG working now?

Dave
===

Windows 11 & Android 8

Posts 73
Bill Bougie | Forum Activity | Replied: Sun, Apr 25 2010 4:11 PM

Dave,

It's working now, but unfortunately I'm not optimistic.  Seems to be an intermittent problem with no apparent pattern.  I'll keep testing it and let you know what I find out.  And I'll send the crash logs to Logos.

Bill

Page 1 of 1 (7 items) | RSS