Not downloading resources.

Page 1 of 1 (16 items)
This post has 15 Replies | 0 Followers

Posts 25
Peter Sanad | Forum Activity | Posted: Thu, Oct 2 2014 1:05 AM

I am having some trouble downloading resources in Logos 5 on Mac.

Running OS X Yosemite Public Beta 4, and just downloaded the most recent Logos 5.

Tried it a few times, and it reaches between 10 to 20% downloaded resources, then stops downloading. Says "Downloading resources", but network not active for hours. There is no problem with the connection, as the internet and mail work fine during this time.

Any suggestions?

Thanks,

Peter.

Posts 25486
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Thu, Oct 2 2014 2:03 AM

Hi Peter

I would ensure full diagnostic logging is enabled as per https://www.logos.com/support/logos5/mac/problem 

Then restart your Mac, start up Logos again and - if the problem persists - upload logs using the paperclip icon to this thread.

Hopefully that will give some indication as to what is going on

Graham 

Posts 25
Peter Sanad | Forum Activity | Replied: Thu, Oct 2 2014 3:48 AM

Thank you Graham.

I did as you recommended, and it has downloaded up to 21% (2.5 GB), then stopped downloading.

Activity Monitor now shows no network activity, but all other internet functions (internet, email) are working fine... Wifi connectivity has not been lost. Activity Monitor is showing activity while I am using the web, but Logos is no longer downloading.

Logs are attached.

Thank you,

Peter.

Posts 25
Peter Sanad | Forum Activity | Replied: Thu, Oct 2 2014 3:51 AM

Logs attached.

Posts 25
Peter Sanad | Forum Activity | Replied: Thu, Oct 2 2014 3:55 AM

Forum won't let me attach logs.

Here is the link.

https://drive.google.com/file/d/0B7UNIuguDdbEenNXRm43QWlja00/edit?usp=sharing

Posts 25
Peter Sanad | Forum Activity | Replied: Thu, Oct 2 2014 4:49 AM

One hour later, still at the same percentage. No network activity.

Additional logs:

https://drive.google.com/file/d/0B7UNIuguDdbEeFFuRnFnZk5QUFE/edit?usp=sharing

Posts 466
Mark Nolette | Forum Activity | Replied: Thu, Oct 2 2014 5:14 AM

I'm seeing a similar problem this morning. I am running OS X 10.9.5.  I've never seen this before. Logos tries to download an update, stops at 40% or 50%, then starts over at 0%, goes part way, then starts over again.  Could it be the Logos servers?

Posts 466
Mark Nolette | Forum Activity | Replied: Thu, Oct 2 2014 5:18 AM

2465.LogosLogs.Mark.20141002-084420.zipYes - I had a heck of a time even submitting that last post. The problem is likely with Logos.

Edit: I've attached my log file, just in case the problem is with my Mac.

Posts 25486
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Thu, Oct 2 2014 5:47 AM

Peter Sanad:
Forum won't let me attach logs.

What happens when you try?

Peter Sanad:
https://drive.google.com/file/d/0B7UNIuguDdbEenNXRm43QWlja00/edit?usp=sharing

The indexer log shows everything going fine until at 20:01:10 all the download activity starts timing out and continues to do so

10/02/2014 20:01:10 | WARN | 6 | DownloadJob | Download error 0xFFFFFC17: The request timed out.
10/02/2014 20:01:10 | WARN | 6 | IndexerProgram | The download job 'Update:5667' for update 'Resource LLS:CPC_MINPR1', downloading to '/Users/petersanad/Library/Application Support/Logos4/Data/hu9nf6i2.hnd/UpdateManager/Resources/5667' has status 'Failed'; removing the job.
10/02/2014 20:01:10 | INFO | 6 | IndexerProgram | The download job 'Update:5667' for update 'Resource LLS:CPC_MINPR1' has failed 1 time; re-queueing it.
10/02/2014 20:01:10 | WARN | 6 | DownloadJob | Download error 0xFFFFFC17: The request timed out.
10/02/2014 20:01:10 | WARN | 6 | IndexerProgram | The download job 'Update:5665' for update 'Resource LLS:29.45.6', downloading to '/Users/petersanad/Library/Application Support/Logos4/Data/hu9nf6i2.hnd/UpdateManager/Resources/5665' has status 'Failed'; removing the job.
10/02/2014 20:01:10 | INFO | 6 | IndexerProgram | The download job 'Update:5665' for update 'Resource LLS:29.45.6' has failed 1 time; re-queueing it.

It is - potentially - interesting that this issue starts happening after the hour (it was fine up until 19:54 and then failed at 20:01

I am just wondering whether there is an issue - someone in the route between your computer and Logos servers - which appears at this particular time.

Posts 25486
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Thu, Oct 2 2014 5:55 AM

Mark Nolette:
Edit: I've attached my log file, just in case the problem is with my Mac.

This seems to show a different issue with a number of network-related faults

Mark Nolette:
Yes - I had a heck of a time even submitting that last post.

There is a current problem with posting to the forums - which isn't anything to do with the problem you are seeing here.

Hopefully someone with more expertise with these logs will be able to comment further.

Posts 466
Mark Nolette | Forum Activity | Replied: Thu, Oct 2 2014 6:18 AM

Thanks for your response. I tried Logos on my Windows tablet. It was able to download the updates, though the downloading paused a few times. I tried power cycling my router. But I'm still on this weird download loop on my Mac. I'll need to leave it for a while and come back later. I'll welcome any ideas.

Posts 466
Mark Nolette | Forum Activity | Replied: Thu, Oct 2 2014 10:37 AM

Guess it was a network glitch somewhere along the line. The latest update downloaded properly.  Looks like I'm okay now.  

Posts 25486
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Thu, Oct 2 2014 11:11 AM

Mark Nolette:

Guess it was a network glitch somewhere along the line. The latest update downloaded properly.  Looks like I'm okay now.  

Excellent. Thanks for posting back

Posts 25
Peter Sanad | Forum Activity | Replied: Thu, Oct 2 2014 1:54 PM

I'm still having the same problem. Tried a different network and still the same problem, stops downloading at around 22%.

Logos support declined to help given that it is beta software, but this is essentially the Gold Master clean installed, and one would expect there to be the same problem in the software released to the public later this month.

If anybody else has any suggestions, I would appreciate it...

Posts 25486
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Thu, Oct 2 2014 2:01 PM

Can you post logs from your attempt on the other network?

Posts 25
Peter Sanad | Forum Activity | Replied: Thu, Oct 2 2014 2:13 PM

Sorry Graham,

I deleted the data, assuming the logs would be much the same as the ones posted above...

I can recreate them again if you think it would make a difference in sorting out the issue...

Page 1 of 1 (16 items) | RSS