BUG? Very frustrating resource wasting library behavior

Page 1 of 1 (5 items)
This post has 4 Replies | 1 Follower

Posts 32502
Forum MVP
MJ. Smith | Forum Activity | Posted: Tue, Oct 30 2018 2:21 AM
  1. Open a new Collection to verify the automatic Church Fathers collection.
  2. Open library
  3. Start reading through series facet values to find the church father series
  4. Start adding a series to the Selection line of the collection ... don't even have the syntax complete
  5. AARGH: the library starts trying to update, hiding the series name you are trying to copy
  6. AARGH: the library collapses all the "mores" you clicked to get to the series name
  7. Think something nasty and go back to the old sorted detail view approach

Is it really supposed to work this way? While the behavior can be seen to be logical, it is also anti-productive work.

Orthodox Bishop Hilarion Alfeyev: "To be a theologian means to have experience of a personal encounter with God through prayer and worship."

Posts 1188
LimJK | Forum Activity | Replied: Tue, Oct 30 2018 2:37 AM

+1

I just upgraded to Logos 8 Platinum, so I was trying to follow best practice to tag newly purchased commentaries. After the first successful tag, while I am working on the second and subsequent commentary or group of commentaries ... typing part way through, the info panel in Library refreshes, sometimes to a blank panel ... I end up have to look for and remove the partial tag and re-tag it again.

Please consider to fix as soon as practical. I pity those who are buying BIG libraries and who are discipline enough to tag their library Smile

JK

MacBookPro Retina 15" Mid 2014 2.5GHz RAM:16GB SSD:512GB macOS Big Sur 11.4 | iPhone Xs Max iOS 14.6

Posts 9096
LogosEmployee

Does reproducing this bug actually have anything to do with having the Collections Tool open, or are you just seeing the Library refresh (while you're using it) because the "Updating library catalog" yellow bar is showing at the top?

I'm not sure what to actually do to repro the bug.

Posts 1188
LimJK | Forum Activity | Replied: Tue, Oct 30 2018 9:11 AM

Bradley Grainger (Faithlife):

Does reproducing this bug actually have anything to do with having the Collections Tool open, or are you just seeing the Library refresh (while you're using it) because the "Updating library catalog" yellow bar is showing at the top?

I'm not sure what to actually do to repro the bug.

Bradley,

For my case, Collections Tool was not open.  I am just seeing the Library refreshes (while I am typing a new tag), yes the "Updating library catalog" yellow bar is showing at the top. 

To reproduce my case after purchasing Logos 8 Platinum, I sort Library by "last update", filter by "commentaries", 

  • I pick the first commentary in the list and tag (eg. "CommentaryCritical") ... yes the "Updating library catalog" yellow bar appears
  • I pick the second commentary in the list to tag ... while typing half way through (eg. I type "Comm" ), Library Refreshes when "Updating library catalog" is done, it disrupted my tagging process, and the commentary is tag as "Comm". If I recall correctly, in Logos 7, the refresh happened, but, does not interupt my tagging (I am not 100% sure).
  • If I tag a group (series of commentaries, the info panel goes blank

PS: MJ, sorry for hijacking your thread ... 

JK

MacBookPro Retina 15" Mid 2014 2.5GHz RAM:16GB SSD:512GB macOS Big Sur 11.4 | iPhone Xs Max iOS 14.6

Posts 3497
LogosEmployee
Philana R. Crouch | Forum Activity | Replied: Tue, Oct 30 2018 12:25 PM

Hi MJ and Lim,

I've created a case for your issues. Thanks for letting us know.

Page 1 of 1 (5 items) | RSS