One desktop not syncing

Page 1 of 2 (29 items) 1 2 Next >
This post has 28 Replies | 3 Followers

Posts 2829
Don Awalt | Forum Activity | Posted: Tue, Apr 30 2013 2:14 PM

I have a laptop and desktop, side by side today, the desktop syncs fine, the laptop has had the yellow triangle all day. I have stopped and restarted Logos several times; it has successfully logged me in, downloaded new resource, yet no sync. I have attached its log files, does anyone have an idea? Thanks!

4527.Logos.log

7608.LogosError.log

Posts 7878
LogosEmployee

We're investigating this issue. It should only be affecting the sync of Library Catalog information (e.g., tags, ratings, custom titles, etc.). All other information should be syncing correctly.

Posts 2829
Don Awalt | Forum Activity | Replied: Tue, Apr 30 2013 6:08 PM

I think you are correct Bradley! I did see earlier today that some tagging of stars I added did not go across to the other computer. Thanks for looking into this.

Posts 2829
Don Awalt | Forum Activity | Replied: Wed, May 1 2013 3:30 AM

As an update, as of this morning, I still am not getting any Sync on my laptop - yellow triangle persists. I got some resource updates overnight as well, so it seems to confirm what Bradley suggested that it's only some things (like ratings, etc.)

Let me know if I need to post any additional logs or provide any other information, thanks.

Posts 2829
Don Awalt | Forum Activity | Replied: Fri, May 3 2013 10:28 AM

Bradley Grainger (Logos):

We're investigating this issue. It should only be affecting the sync of Library Catalog information (e.g., tags, ratings, custom titles, etc.). All other information should be syncing correctly.

Hi Bradley,

Do you have an update on this issue? I have about 42 tags I added in that did not sync before noticing this problem, which I intended to use. I am wondering if the update may be out "soon", or do I need to go to an alternate plan? (a) Type them in redundantly (prefer not to of course!) (b) Is there a way to overcome that it only happens on one installation (c) Is there a way to export/import the updates to the other computer?

Thanks - trying not to be impatient but as usual Murphy's Law strikes at an inappropriate time...

Posts 7878
LogosEmployee

Don Awalt:

Do you have an update on this issue?

No, sorry, I don't. The most likely answer is that it will be fixed in 5.1, although it's possible that we could ship 5.0b SR-4 to address the problem.

The "nuclear" option would be to delete Logos5\Documents\(random)\LibraryCatalog\LibraryCatalogSync.db on the computer that is not syncing. This will permanently lose all unsynced data on that computer. However, sync for library catalog information (ratings, tags, titles, etc.) should start working again when the file is recreated.

Posts 2829
Don Awalt | Forum Activity | Replied: Sat, May 4 2013 4:09 AM

Thanks Bradley, that gave me the courage to go the nuclear option. Luckily I sat my laptop by my desktop and I could look at all my changes carefully. Wow! I have a fast laptop and it took three hours to rebuild the Library Catalog! But all appears to be syncing correctly now, YAY!

One question - is there a risk the problem could resurface again, is there something to avoid doing? I don't know if the effort on your part was (a) stop the problem from occurring, (b) fixing the data to allow the syncing to work again, or both - and maybe a is easy to fix and b is not?

Thanks for your help!

Posts 7878
LogosEmployee

Don Awalt:

One question - is there a risk the problem could resurface again, is there something to avoid doing? I don't know if the effort on your part was (a) stop the problem from occurring, (b) fixing the data to allow the syncing to work again, or both - and maybe a is easy to fix and b is not?

I don't yet know what causes the problem, but it's likely that there's a bug somewhere that could cause this to happen again (until it's fixed). We will be working to identify the cause and fix the bug.

Posts 2829
Don Awalt | Forum Activity | Replied: Thu, May 9 2013 10:07 AM

Thanks - mine has been fine again since last Saturday...

Posts 1928
Donovan R. Palmer | Forum Activity | Replied: Thu, May 9 2013 3:02 PM

I had to use the 'nuclear' option today and it finally fixed my syncing. Not sure how much data I lost, but at least it is working again.

Posts 7878
LogosEmployee

Bradley Grainger (Logos):

I don't yet know what causes the problem, but it's likely that there's a bug somewhere that could cause this to happen again (until it's fixed). We will be working to identify the cause and fix the bug.

I have an update on this case. Thanks for your patience while we tracked this down.

This sync error is most commonly triggered by rating/tagging Personal Books (and most Galaxie resources, e.g., journals). We have deployed an update to the sync server that may resolve the sync error for some users. However, the final fix will require a new 4.6b/5.0b Service Release with some updated code. We are currently developing and testing this, and will announce on the forums when it is available.

The only workaround is to avoid rating/tagging personal books until the SR is released.

Posts 8735
Forum MVP
Bruce Dunning | Forum Activity | Replied: Wed, May 15 2013 4:19 PM

Bradley Grainger (Logos):

Bradley Grainger (Logos):

I don't yet know what causes the problem, but it's likely that there's a bug somewhere that could cause this to happen again (until it's fixed). We will be working to identify the cause and fix the bug.

I have an update on this case. Thanks for your patience while we tracked this down.

This sync error is most commonly triggered by rating/tagging Personal Books (and some Galaxie journals). We have deployed an update to the sync server that may resolve the sync error for some users. However, the final fix will require a new 4.6b/5.0b Service Release with some updated code. We are currently developing and testing this, and will announce on the forums when it is available.

The only workaround is to avoid rating/tagging personal books until the SR is released.

Thanks for the update and working to fix this. Can you please clarify if you think that tagging regular Logos and Vyrso books is okay i.e. not tagging personal books and Galaxie journals?

Using adventure and community to challenge young people to continually say "yes" to God

Posts 2829
Don Awalt | Forum Activity | Replied: Wed, May 15 2013 4:33 PM

Bradley Grainger (Logos):

I have an update on this case. Thanks for your patience while we tracked this down.

This sync error is most commonly triggered by rating/tagging Personal Books (and some Galaxie journals). We have deployed an update to the sync server that may resolve the sync error for some users. However, the final fix will require a new 4.6b/5.0b Service Release with some updated code. We are currently developing and testing this, and will announce on the forums when it is available.

The only workaround is to avoid rating/tagging personal books until the SR is released.

Thanks Bradley. As an FYI, I am almost 100% certain I did not tag or rate a Personal Book or Galaxie Journal when I experienced the problem. I was tagging and rating recent PrePubs that came out that week.

Posts 7878
LogosEmployee

Bruce Dunning:

Can you please clarify if you think that tagging regular Logos and Vyrso books is okay i.e. not tagging personal books and Galaxie journals?

To the best of my knowledge, it should not trigger the sync error when you rate/tag Logos/Vyrso books.

And an update to my first post: the problem actually affects most--if not all--Galaxie-produced resources, not just the journals.

Posts 573
Pam Larson | Forum Activity | Replied: Wed, May 15 2013 8:00 PM

I'm having the problem and I do have personal books tagged and rated. Should I untag them or just wait for the fix?

Posts 7878
LogosEmployee
Bradley Grainger (Faithlife) | Forum Activity | Replied: Wed, May 15 2013 11:29 PM

Pam Larson:

Should I untag them or just wait for the fix?

Once you've tagged a resource, it's marked as "modified" (which is causing this problem). Untagging the resource removes your tag, but still keeps the "modified" flag (and so you still have the problem). Untagging the resource won't fix the problem, so the best thing to do is to just wait for the fix.

Posts 192
LogosEmployee
Dustin Masters (Faithlife) | Forum Activity | Replied: Thu, May 16 2013 5:10 PM

I have deployed a server-side fix for this issue.  If you haven't been encountering sync errors, syncing tags and ratings for personal books or any other resource should behave normally now.  

However, if you have received the yellow triangle, a client update will be required to repair the state of the client's database.

Advanced users: If you don't mind losing unsynced tags and ratings, you can delete your LibraryCatalogSync database in the Documents folder and the app will recover the database contents from the server.  If you want to see what tags and ratings have synced for resources available on Biblia, visit http://biblia.com/library.

Software Dev at Logos.  How to post your logs: (Windows) (Mac)

Posts 7878
LogosEmployee

Bradley Grainger (Logos):

However, the final fix will require a new 4.6b/5.0b Service Release with some updated code.

The Service Release is now available for Logos 4.6b and 5.0b

Logos 5.0b SR-4: http://community.logos.com/forums/t/70430.aspx

Logos 4.6b SR-4: http://community.logos.com/forums/t/70431.aspx

Posts 105
Gary Pajkos | Forum Activity | Replied: Thu, May 16 2013 7:34 PM

I have downloaded the latest update and I still have the yellow triangle saying there's a sync error.

Posts 521
Russ White | Forum Activity | Replied: Thu, May 16 2013 8:12 PM

Thanks Bradley! Sounds like an interesting problem to chase down...

:-)

Russ

Page 1 of 2 (29 items) 1 2 Next > | RSS